donderdag 25 oktober 2012

Gebakken Kip Vingers met Honing Mosterd dipsaus


Deze smakelijke offertes bakken tot aan de buitenkant krokant, sappig van binnen. Ze zijn een favoriete hapjes voor elk publiek, gecombineerd met pittige honing-mosterd saus of beproefde en ware barbecue saus of ketchup.

ingrediënten
4 ontvelde, kipfilet borsten
2 el. (30 ml) plantaardige olie
1 kopje (250 ml) paneermeel
2 el. (15 ml) geraspte Parmezaanse kaas
1 tl. (5 mL) verkruimeld oregano
1/2 theelepel. (2 ml) zout
1/4 theelepel. (1 ml) zwarte peper
Honing-mosterd saus:
2 el. (30 ml) honing
2 el. (30 ml) Dijon mosterd
2 el. (30 ml) plantaardige olie
Kookinstructies
Verwarm de oven aan 400 ° F (200 ° C). Spuit een bakplaat met anti-aanbak plantaardige olie spray.
Snijd elk van de kipfilets in 4 of 5 de lengte "vingers." Plaats in een kom. Voeg de plantaardige olie en roer gelijkmatig te bekleden alles.
In een kom, roer samen de broodkruimels, Parmezaanse kaas, oregano, zout en peper. Transfer naar een plastic zak (zorg ervoor dat er geen gaten). Voeg de kipreepjes, 3 of 4 tegelijk en schud te bekleden met het kruimelmengsel. Schik op de bakplaat. Herhaal dit met de resterende kipreepjes en kruimelmengsel.
Bak gedurende 10 minuten, draai de reepjes om en blijven bakken nog 5 tot 10 minuten, tot keurig gebruind en gaar is.
Maak ondertussen de dipsaus. Combineer de honing, Dijon mosterd en plantaardige olie in een keukenmachine of blender. Meng tot een glad en romig.
Serveer kip vingers warm of op kamertemperatuur met honing mosterd saus. Als de invoering van een lunch tas, afzonderlijk verpakt de saus in een kleine, goed afgesloten plastic container.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten